IMG_5258 (Kopie)ALBLASSERDAM – De vrijwilligers van brandweer Alblasserdam hebben maandagavond 22 april geoefend met (voor hen) nieuw brandweermaterieel. De oefening vond plaats bij de aanlegplaats van de Waterbus, langs de Kade. Sinds kort staan in de Alblasserdamse kazerne behalve tankautospuiten, een haakarmvoertuig, een dompelaanhanger en drie haakarmbakken met daarin onder meer slangen, waterkanonnen en stut -en schoormateriaal. Het korps mag zich met de nieuwe aanwinst officieel een ‘watertransporteenheid’ noemen.

“Er worden en zijn bij de brandweer dingen herverdeeld,” aldus postcommandant Gerard Ketting. Hij vertelt: “Wij hebben de bakken van Gorinchem en de rest van Dordrecht gekregen. Daarmee zijn we een watertransporteenheid. Eind van dit jaar leveren we onze ‘HV-taken’ in, verdwijnt het hulpverleningsvoertuig en zal brandweer Papendrecht die HV- taak op zich nemen.  De Papendrechters krijgen rond die tijd een nieuw hulpverleningsvoertuig dat vooral bij grotere incidenten ingezet zal worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een aanrijding met beknelling met een vrachtwagen.”

De extra mogelijkheden die het hulpverleningsvoertuig had, waren onder meer extra verlichting en extra gereedschappen. Volgens Ketting werd de wagen eigenlijk enigszins overbodig. “Wat je ziet is dat op de normale tankauto’s net zo veel zit als op het HV-voertuig. De functies van het hulpverleningsvoertuig zijn overgenomen door de tankautospuit. De nieuw HV-voertuigen zijn onder meer uitgerust met een kraan.”

IMG_3370 (Kopie) IMG_3376 (Kopie) IMG_3380 (Kopie) IMG_3381 (Kopie) IMG_3383 (Kopie) IMG_3384 (Kopie) IMG_3390 (Kopie) IMG_3392 (Kopie) IMG_5253 (Kopie) IMG_5258 (Kopie) IMG_5261 (Kopie)