IMG_2867 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het hokje naast de notaris bij het Makado aan het Wilgenplein in Alblasserdam, waar de geldautomaat van de Rabobank staat, wordt per 1 mei vanaf 20.00 uur tot 06.00 uur afgesloten. Dat meldt Ayse Ince, communicatieadviseur bij de Rabobank. De sluitingsmaatregel werd vorige maand al op deze website vermeld, toen was er echter nog geen definitieve datum bekend. De maatregel is volgens de bank nodig, omdat de automaat de afgelopen maanden diverse malen is vernield door hangjongeren.

Hans Timmers, directeur Particulieren van Rabobank Drechtsteden laat in een reactie weten dat hij het spijtig vindt dat de maatregel nodig is. “Ik vind het heel spijtig dat we genoodzaakt zijn om de toegang tot deze ruimte te beperken in de avonduren. Behalve het feit dat vandalisme de gemeenschap heel veel geld kost, is de maatschappelijke impact heel groot. Mensen voelen zich hier ’s avonds onveilig en durven niet meer te pinnen. Het is heel vervelend dat inwoners van Alblasserdam de dupe zijn van jeugdoverlast”, aldus Timmers.