koninginnedagALBLASSERDAM – Koninginnedag 2013 wordt in Alblasserdam één groot feest. Tientallen activiteiten staan er op het programma. Ook de dagen rondom de 30e april is er genoeg te doen in het Damdorp. Maanden van voorbereidingen door Oranjecomité Alblasserdam gingen er aan vooraf, maar het resultaat mag er zijn. Op het programma staan een sprookjestocht, optredens van diverse bands, een verkleedshow, kindershow, vuurwerkshow en nog veel meer. De hele dag zijn op een groot LED-beeldscherm op het Raadhuisplein de live beelden uit Amsterdam van de kroning van onze koning Willem-Alexander te volgen. De activiteiten zijn hier speciaal op aangepast, zodat niemand iets hoeft te missen.

Om 12.10 uur zal ter gelegenheid van de troonwisseling, bij het monument in de Polderstraat een speciale koningsboom (een koningslinde) met herinneringsmonument worden onthuld door de burgemeester van Alblasserdam. De Burgemeester zal hierin bij worden bijgestaan door de Alblasserdamse schoolkinderen.

Na de spetterende optredens van De Heeren van Aemstel Live Band met special guest Floortje Smit, zal er om 23.00 uur een prachtige vuurwerkshow plaatsvinden op het Zuiderstek in Alblasserdam. Deze show wordt gesponsord door St. Fondswerving Evenementen Alblasserdam (SFEA).

Download HIER het complete programma.

De laatste updates van het Oranje Comité zijn te volgen op www.oranjecomite-alblasserdam.nl en via facebook  en twitter.