bankje alblasserdam 001 (Kopie)ALBLASSERDAM – De bankier Van Lanschot heeft in het kader van de jubileumcampagne een bankje in het Alblasserbos in Alblasserdam geplaatst. Het bankje heeft een prachtig uitzicht over de polder met in de verte de molen en kijkt ‘s winters uit over de plaatselijke ijsbaan. De heer en mevrouw De Jong uit Alblasserdam onthulden samen met Jan-Willem van de Graaf van Staatsbosbeheer en kantoordirecteur René Schoutens van Van Lanschot Dordrecht het bankje. 275 bankjes
De campagne “275 bankjes” is een initiatief van Van Lanschot. In 2012 vierde Van Lanschot zijn 275 jarig bestaan. In dat kader wilde Van Lanschot graag iets terug geven aan de maatschappij. Voor elk jaar dat de bank bestaat, gaat zij in Nederland een bank plaatsen: 275 banken, elk met een inspirerend verhaal, op bijzondere locaties waar mensen samenkomen. Op plaatsen die bijvoorbeeld typisch Nederlands zijn of uitzicht bieden op belangrijk cultureel erfgoed. Inmiddels zijn er al vele bankjes in Nederland geplaatst.

bankje alblasserdam 005 (Kopie) bankje alblasserdam 001 (Kopie) bankje alblasserdam 004 (Kopie)