IMG_4604 (Kopie)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer heeft dinsdag 16 april samen met de bedrijfshulpverlening (BHV) van jachtenbouwer Oceanco en de brandweerduikers van Dordrecht een oefening gehouden in de rivier de Noord bij Alblasserdam. Nagespeeld werd dat twee werknemers te water waren geraakt. Doel was uiteraard om beide mannen weer zo snel mogelijk op de kant te krijgen. Belangrijk daarbij was de communicatie tussen de verschillende soorten hulpverleners.

Supersnel
Binnen 35 minuten was de klus geklaard. “Een supersnelle tijd,” vond postcommandant Gerard Ketting van brandweer Alblasserdam. Zowel de brandweer als de BHV’ers waren tevreden met het resultaat. Na het doornemen van de verbeterpunten werd één belangrijke conclusie getrokken: “Blijf goed in de gaten houden waar je een drenkeling voor het laatst hebt gezien. Ga ter hoogte van die plek staan, neem een punt aan de horizon zoals een huisje, een boom of een brug en hou dat punt vast. Het is van zeer groot belang dat wij weten waar iemand te water is gegaan,” aldus één van de duikers van de Dordtse brandweer.

Zo breed mogelijk
De oefening bij Oceanco werd gedaan op verzoek van Johan Brandsma hoofd BHV bij Oceanco. “Ik wil de kwaliteiten van de BHV’ers op peil houden. Het is belangrijk dat we zo breed mogelijk oefenen. We zijn veel bij en op het water aan het werk. Dat er ooit iemand te water gaat, is dus zeker niet ondenkbaar,” aldus Brandsma.

“Aan zo’n verzoek werken wij graag mee,” vertelde postcommandant Ketting. “Het is ook voor ons goed om contacten te onderhouden met het bedrijf en hier in een drukke rivier te oefenen.”

IMG_4525 (Kopie) IMG_4532 (Kopie) IMG_4540 (Kopie) IMG_4556 (Kopie) IMG_4561 (Kopie) IMG_4565 (Kopie) IMG_4570 (Kopie) IMG_4579 (Kopie) IMG_4588 (Kopie) IMG_4598 (Kopie) IMG_4604 (Kopie) IMG_4611 (Kopie) IMG_4618 (Kopie) IMG_4631 (Kopie)