IMG_4317 (Kopie)KINDERDIJK – De Nieuw-Lekkerlandse brandweermannen hebben zaterdagochtend 13 april het ambulancepersoneel geassisteerd bij het van boord halen van een patiënt in Kinderdijk. Rond 09.30 uur werd een Amerikaanse toerist op een cruiseschip op de Lek, ter hoogte van Windkracht4, onwel. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse. Geconstateerd werd dat de man, die onderaan een trap lag, mogelijk een bloeding in zijn hoofd had.

Om de man zo snel en veilig mogelijk van boord te halen, waren wat extra ‘handen’ en een zogenoemde redbak van de brandweer nodig. De Lekkerlandse brandweer werd opgeroepen. Samen met het ambulancepersoneel lukte het om de toerist in een bak van het cruiseschip, dat tegen een ander cruiseschip aangemeerd lag, te halen. De man is daarna met spoed naar een ziekenhuis in Dordt gebracht.

IMG_4269 (Kopie) IMG_4271 (Kopie) IMG_4281 (Kopie) IMG_4286 (Kopie) IMG_4297 (Kopie) IMG_4303 (Kopie) IMG_4307 (Kopie) IMG_4317 (Kopie) IMG_4319 (Kopie)