brandweerpost oud-alblasOUD-ALBLAS – Vanaf heden, vrijdag 12 april 00.00 uur, is het brandweerkorps van Oud-Alblas opgeheven. De post moest wegens bezuinigingen sluiten. De taken van de Oud-Alblassers zullen overgenomen worden door de korpsen rondom het dorp, waaronder Alblasserdam, Bleskensgraaf en Papendrecht. De sluiting is voor de vrijwilligers, die zich tot het uiterste ingespannen hebben om de post open te houden, pijnlijk. Door gebrek aan gemeentelijk geld, is aan hun passie, na jarenlange trouwe dienst, een einde gekomen.

Klote
“Bedankt vrijwilligers brandweer Oud-Alblas #sterkte,” twitterde 112-centralist Bertjan Krale, nadat hij met een druk op de knop de Oud-Alblasse brandweerwagen TS526 uit het systeem verwijderde. Centralist André van Wingerde twitterde: “Klote voor de altijd 24/7 parate collega’s. Dank voor de samenwerking #sterkte.”

Bezuinigingen
De sluiting was volgens de meerderheid van de politieke partijen, die daar in december over beslisten, nodig vanwege forse bezuinigingen die doorgevoerd moesten worden bij de brandweer. “Dit is het hoogsthaalbare dat de raad van Graafstroom op dit moment kan nemen. De toekomstbestendigheid van de brandweerzorg in Graafstroom is met dit besluit het best gegarandeerd,” zo verwoordden de SGP, CU, VVD en CDA toen hun standpunt.

Eerder dicht
Het was eigenlijk de bedoeling dat de Oud-Alblasse brandweerkazerne open zou blijven tot de nieuwe brandweerpost in Bleskensgraaf operationeel zou zijn. Dat zagen de brandweerlieden echter niet meer zitten. “We hadden een alternatiefplan. Daar is niet goed naar gekeken. We voelen ons niet serieus genomen en hebben daarom besloten de piepers eerder in te leveren dan dat de post van Bleskensgraaf klaar is,” liet plaatsvervangend commandant Fred Verhoeven twee maanden geleden weten.

Foto: Bertjan Krale.

Deel dit bericht via...