IMG_3534 (Kopie)ALBLASSERDAM – In de Van Eesterensingel in Alblasserdam, aan de kant van de Elthetokerk, is zaterdag 6 april een kunstwerk geplaatst. Het beeld, dat gemaakt is door een Belgische kunstenaar, zou eigenlijk in 2009 al geplaatst worden in het kader van ‘De Beeldensingel’; een project van de inmiddels opgeheven Culturele Raad van Alblasserdam. Na afgifte van een bouwvergunning en na de bestelling bleek echter dat de gemeente hier geen geld meer voor had.

Het college van burgemeester en wethouders besloot vorig jaar om alsnog een bedrag van 20.000 euro beschikbaar te stellen. Zaterdag werd het beeld door kunstenaar Roel Teeuwen uit Alblasserdam per boot op de paal in het water gezet.

Het beeld wordt binnenkort officieel onthuld. Wellicht dat er dan ook een naam aan de zittende figuur wordt verbonden.

IMG_3531 (Kopie)