Marleen Postma Zwolle [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het Nationaal MS Fonds zoekt in Alblasserdam een coördinator voor de MS collecte die in november in het Damdorp wordt gehouden. “Als je van regelen en organiseren houdt, je sociaal bent en je een paar uur tijd hebt in november, dan kun je aan de slag,” zo licht Pamela Zaat van het MS Fonds de functie toe. Vorig jaar werd er in Alblasserdam voor het eerst gecollecteerd voor het MS Fonds.

De coördinator is het aanspreekpunt voor de collectanten, bestelt de collectematerialen, maakt een wijkindeling, is verantwoordelijk voor de administratie en tellen van de collectebussen. De coördinator ontvangt een uitgebreide handleiding en wordt ondersteund door Pamela van het MS Fonds in Maassluis. De collecteweek is van 18 t/m 23 november. Interesse? Neem contact op met Pamela Zaat, tel. (010) 591 98 39 of pamela@nationaalmsfonds.nl Kijk op www.nationaalmsfonds.nl voor meer informatie. Nieuwe collectanten zijn ook meer dan welkom.

Het Nationaal MS Fonds bestaat eind oktober twintig jaar en is de Nederlandse organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel die meer 17.000 mensen in Nederland hebben.  Veel mensen kennen de letters MS, maar wat de ziekte precies is, is bij de meesten onbekend. Pamela vertelt: “We weten dat MS geen spierziekte is – zoals nog steeds veel mensen denken.  MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel, een ziekte die nooit meer overgaat en niet te genezen is. Het treft vooral jonge mensen. Het Nationaal MS Fonds staat niet alleen voor de verre toekomst, maar zeker ook voor het nu en voor morgen. Voor de mensen met MS die nu getroffen zijn door de ziekte en voor degenen die in de toekomst helaas getroffen gaan worden.”

Het collectegeld zal dan ook besteed worden aan onderzoek enerzijds en begeleiding, behandelmogelijkheden en training anderzijds. Pamala: “Op deze wijze kunnen wij samen met onderzoekers en behandelaars mensen met MS nu en morgen helpen en samen vechten voor een MS vrije toekomst.”