IMG_2996 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De brandweer van Papendrecht en Alblasserdam zijn donderdagochtend 28 maart uitgerukt voor een schoorsteenbrand bij een woning in de Kerkstraat in Alblasserdam. Even na 05.00 uur schrok de bewoner van het pand wakker, nadat hij een brandlucht rook. Hij constateerde dat het rookafvoerkanaal roodgloeiend was en alarmeerde de meldkamer. Intussen gooide de man nog een schep zout in de haard, om het vuur sneller te laten doven. Niet veel later arriveerde de brandweer.

Blussen was verder niet nodig. Wel werd met een ladderwagen de schoorsteen vanaf de bovenkant schoongeveegd. Na ongeveer een uur was de klus geklaard en kon de brandweer terug naar de kazerne. Aan de woning ontstond geen schade. Hoe de schoorsteenbrand is ontstaan, is niet duidelijk.

IMG_2998 [Desktop Resolutie] IMG_3002 [Desktop Resolutie]