IMG_2434 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Afgelopen week werd bij sportschool SportingFit in Alblasserdam voor de tweede keer de Spinning Marathon “De 6 voor AlpeduZes” georganiseerd. Met zestig deelnemers, ruim het dubbele aan bezoekers en een opbrengst van maar liefst zeven duizend euro voor de KWF Kankerbestrijding was dit volgens de organisatoren een doorslaand succes.

Opgezweept of juist volledig in focus gebracht door de verschillende top instructeurs, heerlijke muziek en bijzondere videobeelden beleefden de deelnemers 6 uur Spinning® ten voeten uit. Sommige deelnemers deelden hun bike als duo, anderen reden de volledige 6 uur individueel.

De sfeer tijdens de marathon was uitstekend, tot soms letterlijk feestelijk. Toch werd op een aantal momenten op passende manier aandacht geschonken aan het doel van de dag, met elkaar een steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker. Tijdens die momenten bleek weer eens hoeveel mensen zelf of in hun directe omgeving te maken krijgen met deze verschrikkelijke ziekte. Dit resulteerde zodoende soms best in wat emoties, maar die werden vervolgens vrijwel direct weer omgezet in kracht om door te gaan. De slogan van Alpe d’HuZes “Opgeven is geen optie” werd zeker eer aan gedaan. Dat was overigens ook in de weken voor de marathon het geval. De opbrengst van €7.000 werd namelijk voor het overgrote deel ingezameld door inzamelingsacties van de individuele deelnemers die hier ontzettend veel tijd en energie in hebben gestoken.

Door deze marathon overschreed Team AlpeduZes, dat deze actie organiseerde in samenwerking met SportingFit, op de dag van de Marathon grens van €10.000 die gehaald moest worden om met een team van 4 te kunnen deelnemen aan het evenement Alpe d’HuZes. Ondertussen staat de teller van Team AlpeduZes in totaal op €13.000. Dit alles volledig ten bate van het Alpe d’HuZes KWF Fonds. Voor meer informatie over Team AlpeduZes, of om zelf nog een steentje bij te dragen aan hun acties kijkt u op www.teamalpeduzes.nl
DSC05822 [Desktop Resolutie] DSC06216 [Desktop Resolutie] DSC06223 [Desktop Resolutie] DSC06228 [Desktop Resolutie] DSC06279 [Desktop Resolutie] DSC06365 [Desktop Resolutie] DSC06413 [Desktop Resolutie] DSC06414 [Desktop Resolutie] IMG_0116 [Desktop Resolutie] IMG_2434 [Desktop Resolutie]