DSCF9504 [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – De Lentemarkt van de Ned. Herv. Kerk Kinderdijk – Middelweg heeft op zaterdag 23 maart een netto bedrag  van 39.000 euro opgebracht. Zo’n 180 medewerkers wisten ondanks het koude weer van de Lentemarkt weer een groot succes te maken. Verschillende kramen en activiteiten buiten werden in verband met de kou door de organisatie naar binnen gehaald of geschrapt. De jeugd van de kerkelijke gemeente heeft met diverse activiteiten ook een belangrijke bijdrage aan de hoge opbrengst geleverd. Zij hebben zich laten sponsoren om in de snijdende kou een nachtelijke wandeltocht van 35 kilometer door de Alblasserwaard te houden.

Ook haalden ze boodschappen op en verkochten deze weer op de markt. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de kerk en een ander deel gaat naar de MAF. Mede dankzij de opbrengst van de Lentemarkt voor de MAF  zal er in de binnenlanden van Tanzania een landingsbaan gebouwd worden om ook daar de nodige hulp te kunnen verlenen.