IMG_2950 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Jo van Sinttruije (84) en Co (80) van Sinttruije – Bakker uit Alblasserdam hebben dinsdag 26 maart burgemeester Bert Blase op bezoek gehad in hun aanleunwoning bij de Alblashof. Het echtpaar was namelijk exact zestig jaar getrouwd en kreeg daarom de felicitaties van de burgemeester inclusief een boek over de molens als geschenk.

Jo en Co ontmoetten elkaar zo’n 65 jaar geleden op de ‘meidenmarkt’ in Alblasserdam. Dit w2as een gedeelte rondom de Dam waar jongeren rondjes liepen. Hoe de ontmoeting exact ging, weet het echtpaar niet meer goed. “We liepen gewoon zo tegen elkaar,” aldus Co, geboren in Hendrik-Ido-Ambacht.

Jo, geboren in Bleskensgraaf, is na het uitvoeren van zijn dienstplicht bij de marine, bij Kloos in het Damdorp gaan werken. Dit heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Co heeft bij de sigarettenfabriek en een naaiatelier gewerkt. Verder heeft zij onder meer zorg gedragen voor de opvoeding voor de drie zoons. Momenteel brengt het echtpaar de dag door met wandelen, winkelen en zo nu en dan een potje bingo.

Het jubileum wordt gevierd met de drie zoons, zes kleinkinderen en een tiental buren en bekenden.

IMG_2950 [Desktop Resolutie] IMG_2955 [Desktop Resolutie]