Stichting Groene Long 16 maart 2013 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het werkseizoen van de Groene Long vrijwilligers in Alblasserdam zit er weer op. De hele winter is er op de zaterdagen hard gewerkt in met name de griend aan de Blokweerweg in het Damdorp. Essen werden gezaagd, wilgen geknot en er werden open plekken gecreëerd. “De griend kan de komende jaren gaan herstellen en hopelijk, met ons toekomstig onderhoud, weer uitgroeien tot een volwaardige en unieke griend,” vertelt Cees van Leeuwen, secretaris van de Stichting Groene Long.

“Het is werkelijk fantastisch dat er iedere werkzaterdag tegen de dertig personen aanwezig waren,” zo blik Van Leeuwen terug. “Uiteraard hebben we het seizoen op traditionele wijze afgesloten met de ‘sociale lunch’.”

Het bestuur van de Groene Long zal de komende tijd de gebieden in Alblasserdam in kaart brengen, die tijdens het volgende seizoen wat onderhoud kunnen gebruiken. De Groen Long is een organisatie die zich met woord en daad inzet voor het natuurbehoud binnen de grenzen van Alblasserdam.