SONY DSCALBLASSERDAM – Het magazine Jij& Ik, gemaakt door vijf enthousiaste dames uit Alblasserdam, heeft afgelopen week een reportage gemaakt met de werknemers van Sterk@werk en De Kat in de Wilg. Lees hieronder het verslag van de dag, geschreven door Monika Boon.

 

“Voor dit eerste nummer hebben we een mooie reportage gemaakt met de werknemers van Sterk@werk, een kleinschalige dagbesteding die gevestigd is in de lunchroom bij Casatrend te Sliedrecht en chefkok Barry Jumelet van restaurant De Kat in de Wilg te Oud Alblas.  De medewerkers van Sterk@werk hebben samen met chef kok Barry Jumelet van restaurant De Kat in de Wilg een lekker  gerecht gekookt .”

“Allereerst werd de groep verstandelijk gehandicapten van Sterk@werk gastvrij ontvangen door Barry en zijn vrouw Manuela Jumelet. Na met elkaar wat gedronken te hebben werden de koksbuizen en sloven omgedaan en ging de groep de keuken in. De handen moesten uit de mouwen, er werd een professionele salade nicoise gemaakt, met gegrilde tonijn . Diverse technieken kwamen aan bod en na afloop mochten de jongeren hun gerecht nog lekker opeten.”

“Door Liesbeth van Lit en Jolanda de Vries van Sterk@werk en Barry Jumelet  was deze eerste samenwerking zo succesvol dat er plannen zijn om in de toekomst vaker samen te gaan werken en de jongeren in te zetten bij De Kat in de Wilg.  Zo hebben we met Jij&iK magazine, 2 partijen bij elkaar gebracht waar in de toekomst een mooie samenwerking uit voort kan vloeien.”

Jij&iK magazine is een nieuw magazine waarin zeldzame aandoeningen en lifestyle op een positieve manier samenkomen. Het eerste nummer wordt in juni gelanceerd, met bekende Nederlanders.