Back to Vinyl Team-rood [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – “Het dak gaat er af!”, zo verwoordde Lykele Bokhorst de sfeer van de voorbereidingen voor de 22ste editie van Back to Vinyl. Zaterdag 6 april zal Landvast weer bol staan van nostalgische disco- en rockmuziek uit de jaren 60, 70 en 80, gedraaid uitsluitend vanaf vinyl.

Of het nog niet gaat vervelen? Ben Bochanen, Harry Kemp, Lykele Bokhorst en Ariejan Boon kijken de vragensteller met een verwonderde blik aan. “Natuurlijk gaat dat niet vervelen. Hoe zou dat ook kunnen bij een feest als Back to Vinyl waarbij iedereen het verschrikkelijk naar zijn zin heeft,” antwoordt Bochanen. “De eerste kaartjes waren al verkocht voordat er bekendheid aan het feest was gegeven,” zegt Ariejan Boon. “Dat maakt wel duidelijk hoe graag de mensen er naar toe komen en zeker willen zijn dat ze een kaartje hebben!”

Back to Vinyl heeft inmiddels een vast plaatsje gekregen op de feestkalender en is voor menig muziekliefhebber een vast uitje, dat twee keer per jaar wordt georganiseerd. De bar wordt ingericht als het paradijs voor de (classic) rock fan, terwijl de naastgelegen zaal het toneel is voor de soul- en discoliefhebbers.  “Het concept van de laatste jaren is dan ook perfect voor iedereen,” vindt Harry Kemp. “Iedereen komt aan zijn trekken. Zonder drie trappen op en af te hoeven, kun je sfeer proeven in beide ruimten.”

Schenking
Alle muziek komt van vinyl. Hoe komen de heren er toch aan? “Veel komt uit eigen collectie van vroeger, maar de laatste jaren krijgen we regelmatig van deze of gene die aan het opruimen slaat de vinylcollectie,” meldt Bokhorst. Ben Bochanen werd onlangs helemaal verrast door een prachtschenking aan singles van dhr. Baijens. “Dhr. Baijens wist dat we met Back to Vinyl regelmatig iets voor goede doelen doen en vond een fijn idee dat de singles bij ons terecht kwamen,” geeft Ben aan. Is de collectie dan nu compleet? “Nee, niet helemaal,” vindt Ariejan Boon. “We zoeken vooral nog singles uit de latere jaren 80. Dus als iemand nog wat vindt op zijn zolder…. Wij zijn er gelukkig mee!”

Kaartjes voor Back to Vinyl kosten 10 euro en zijn te koop bij Landvast, Haven 4, 078-6912923 en kapsalon ’t Hoekje, Scheldeplein 1b, 078-6912270, beide te Alblasserdam. Op 6 april a.s. gaan de deuren open om 21:00 uur; het feest in de nok van Landvast begint om 21:30 uur.

Meer info en foto’s van vorige feesten zijn te vinden op www.backtovinyl.nl Twitter: @back2vinyl