metaluraALBLASSERDAM – Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf (SGP) heeft vrijdag 22 maart het bedrijf Metalura in Alblasserdam geopend. Metalura is een Nederlandse fabrikant en leverancier van wegklapbare balkon- en terrasbeglazing. Ook levert het bedrijf tuin- en terraskamers en windschermen. Metalura werd in 2008 opgericht en was tot voor kort gevestigd in Hardinxveld-Giessendam.

“Snelle groei en de mogelijkheid om de producten goed te laten zien in een showroom gaven aanleiding tot de verhuizing,” aldus directeur en mede-eigenaar Leen de Bruyne.

Het bedrijf staat in de landelijke Top 100 van de snelstgroeiende MKB-bedrijven. In de afgelopen drie jaar is de productie met 160 procent gegroeid. Het bedrijf is dan ook FD Gazelle 2012. De Bruyne: “Ondanks de crisis, of misschien wel dankzij de crisis. Want veel mensen durven geen nieuw huis te kopen, maar willen wel graag een uitbreiding of een verfraaiing van hun huis.” Er werken twintig mensen bij het Metalura. Tekst: Tekstpast. Foto: wethouder Peter Verheij.