IMG_8126 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Voor de negentiende keer in de geschiedenis heeft Roparunteam 81 zich ingeschreven voor de Roparun. Het team zal dit jaar, net als vorig jaar met de loop starten vanuit Hamburg. Het team heeft al diverse acties gehouden om geld op te halen om het leven van mensen met kanker te verbeteren. Om extra geld binnen te halen wordt zaterdag 23 maart 2013 een verkoping gehouden in het Makado. Bij de hoofdingang zullen de hele dag noten en stroopwafels worden verkocht.

Op zaterdag 18 mei 2013 gaat in Hamburg en Parijs de 21e Roparun van start. De finish is op maandag 20 mei, 2e Pinksterdag in Rotterdam. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

De route Hamburg  gaat voor een groot deel door de Alblasserwaard. De teams zullen vanaf Meerkerk dwars door de polder langs het water van de Graafstroom en de Alblas lopen naar Alblasserdam. Daarna door Ridderkerk, waar feestelijkheden worden georganiseerd, om zo door naar Rotterdam te gaan om daar te finishen.

Ook zijn er dit jaar weer 2 sponsorlopen op scholen, namelijk op 11 april met de OBS de Tuimelaar in Nieuw-Lekkerland en 17 april met de scholengemeenschap de Lage Waard in Papendrecht. Ook dit jaar zal de Motortoertocht niet ontbreken, deze zal zijn op 14 april. Kijk hiervoor op onze site, www.roparunteam81.nl bij Nieuwsbrief. Tevens zal het team te vinden zijn voor de tent van Melkwegpop op 20 april in de Spil te Bleskensgraaf. Er  zijn diverse bedrijven uit de regio die hun steun hebben toegezegd.

Het team hoopt op deze manier weer zo veel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen van de Roparun. Het motto van de Roparun is “ Leven toevoegen aan dagen, waar dagen niet meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”