ING pinautomaat [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Jacco Wesselius, fractievoorzitter en Arco Strop, burgerraadslid, van CDA Alblasserdam bezorgen zaterdag 23 maart een brief bij diverse banken in Alblasserdam, waarin zij vragen om een geldautomaat in de wijk Kinderdijk. Aanleiding voor dit verzoek is dit bericht, waarin vermeld staat, dat de geldautomaat op het Scheldeplein binnenkort wordt weggehaald.

Wesselius: “In Alblasserdam zijn op zich wel genoeg geldautomaten aanwezig. Maar ze staan allemaal in het centrum, in een kleine cirkel rond het Makadocentrum. In de wijk Kinderdijk wonen ruim 5000 inwoners, waaronder veel ouderen in De Wielen en de nieuwe appartementen aan de Rijnstraat. Juist voor hen is het belangrijk dat zij op korte afstand van hun woning geld kunnen pinnen”.

De CDA-fractie ziet het liefst dat de geldautomaat op het Scheldeplein behouden blijft. Maar zij kan zich ook voorstellen dat er 1 wordt geïnstalleerd in het Multifunctioneel Centrum (MFC) aan het Maasplein. “Het MFC staat dicht bij De Wielen en verder komen er ook nogal wat mensen. Desnoods kan er in het Centrum wel een verdwijnen. Als er maar in Kinderdijk een automaat behouden blijft,” besluit Wesselius.