ALBLASSERDAM – Er worden teveel Engelse termen gebruikt in raadsinformatiebrieven. Dat vindt raadslid Eric Boersma (SGP). Dinsdagavond 19 maart 2013, aan het einde van een bespreking van stukken over het zwembad, riep Boersma op om voortaan de brieven aan de raad niet meer zo te doorspekken met de Engelse taal. “Ik maak ook gebruik van iPads, e-mail enzovoorts, maar om nu stukken te lezen waarin constant veelvuldig gebruik gemaakt wordt van Engelse terminologie gaat me te ver. Uit deze brief noem ik maar even ‘all electric’, ‘cradle to cradle’, ‘back to basic’, ‘energy service company’, ‘state of the art’ en ‘call to action’.”

“Dat vind ik net even iets te veel Engels. Voor deze termen zijn genoeg mooie Nederlandse alternatieven voor,” aldus Boersma.

Ramon Pardo (D66) wierp daar tegenin: “Het gaat er uiteindelijk om dat je elkaar begrijpt.” Waarop Boersma antwoordde: “Ik wil de heer Pardo graag begrijpen, maar dan wel in een taal die mij door mijn moeder is aangeleerd.”