ALBLASSERDAM – Uit cijfers blijkt dat het aantal eenzame mensen in Nederland blijft stijgen. Volgens de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA)is ook in Alblasserdam eenzaamheid een groeiend probleem onder alle leeftijden. “Hoewel eenzaamheid een persoonlijk gevoel is, hebben de meeste mensen gemeen dat ze het moeilijk vinden om er over te praten. Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid wat het probleem alleen maar groter maakt,” vertelt ouderenadviseur Jeannette van Wijngaarden van de SWA. Woensdag 20 maart vindt een eenzaamheidsconferentie plaats in Alblasserdam.

Stichting Welzijn Alblasserdam is al geruime tijd bezig met de aanpak van het eenzaamheidsprobleem. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Alblasserdam en Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) vinden de aanpak van eenzaamheid zeer urgent. Van Wijngaarden: “De nadelige gevolgen van eenzaamheid zijn talloos en kunnen zelfs leiden tot een depressie.”

Op woensdag 20 maart wordt er een eenzaamheidsconferentie georganiseerd van 13.30 tot 17.00 uur te Landvast in Alblasserdam. Anja Machielse, sociaal wetenschapper en Universitair Hoofddocent in Utrecht is gespecialiseerd in onderzoek naar isolement en andere vormen van sociale kwetsbaarheid. Zij zal  een presentatie houden.

Na haar spreekt Arnold van de Broek van de gemeente Boxtel, die in zijn gemeente al ver gevorderd is om eenzaamheid terug te dringen, in samenwerking met de plaatselijke welzijnsinstelling.

Wethouder Ad Cardon houdt een presentatie namens de gemeente Alblasserdam. De dagvoorzitter is Arie Ouwerkerk,  directeur van Coalitie Erbij. Zijn organisatie richt zich voornamelijk op het onderwerp eenzaamheid en wat je er eventueel zelf aan kunt doen. Stichting Welzijn Alblasserdam nodigt organisaties uit om op de conferentie aanwezig te zijn waardoor het onderwerp eenzaamheid de nodige aandacht verdient. De aanmeldingen kunnen plaats vinden via [email protected], of telefonisch 078-2021220.

Deel dit bericht via...