CKC KinderdijkALBLASSERDAM – Het is korfbalvereniging CKC Kinderdijk en gymnastiekvereniging KDO gelukt om een plan te presenteren aan het Alblasserdamse college van B & W, waarbij de bouw van een sporthal mede dankzij Woonkracht10 financieel haalbaar wordt. Dat meldt de Stichting Sportpark Molenzicht, waarin leden van korfbalvereniging CKC Kinderdijk en gymnastiekvereniging KDO zitting hebben.

CKC heeft een lang gekoesterde wens voor het realiseren van een sporthal op Molenzicht. Ook de Alblasserdamse gymnastiekvereniging KDO zoekt al jaren naar een nieuwe locatie voor haar activiteiten. De beide verenigingen hebben nu gezamenlijk een plan ontwikkeld voor de bouw van een sporthal op Molenzicht aan de Groen van Prinstererstraat. In samenwerking met Woonkracht10 en de gemeente Alblasserdam ligt er een plan dat voor de beide verenigingen financieel haalbaar is.

Woonkracht10
In de nieuw bedachte constructie zal de sporthal eigendom worden van Woonkracht10. De woningcorporatie zal vervolgens de hal verhuren aan de Stichting Sportpark Molenzicht. “De stichting laat de hal bouwen en wij nemen de hal vervolgens over en verhuren deze aan de stichting,” vertelt Wim van den Herik, vestigingsdirecteur van Woonkracht10 Alblasserdam.

Van den Herik zegt het belangrijk te vinden dat er goede voorzieningen in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam zijn. “Daar zijn wij bij gebaat, want we hebben in dat gebied veel huurwoningen.”

‘Geweldig perspectief’
Het college van B&W van Alblasserdam heeft aangegeven dat er minimaal een extra sportzaal nodig is in de wijk Kinderdijk voor het bewegingsonderwijs met als voorkeurslocatie sportpark Molenzicht.

Met dit gegeven zijn de beide verenigingen de uitdaging aangegaan om dit plan op te waarderen tot een volwaardige sporthal met extra ruimte voor de activiteiten van KDO. “Dit biedt een geweldig perspectief voor de 450 leden van CKC Kinderdijk en de 650 leden van KDO. Maar ook voor het bewegingsonderwijs en de sportieve activiteiten in de wijk kan de nieuwe sporthal een uitstekende rol vervullen,” aldus Teun Tuijtel van de Stichting Sportpark Molenzicht.

Hindernissen
Er moet echter nog wel een aantal hindernissen worden genomen voordat concreet met de bouw kan worden gestart. De hal wordt op het sportpark Molenzicht gebouwd tussen het bestaande kunstgrasveld en de groene zone langs de Van Hogendorpweg. Allereerst dient de bestemmingsplan procedure te worden doorlopen. Wethouder Sjoerd Veerman van Sport zegt hierover: “De plannen zijn positief door het college van B&W ontvangen. Voordat echter het voorstel naar de gemeenteraad wordt gestuurd ter behandeling, dienen er eerst nog enkele onderzoeken te worden afgerond.”.

Omwonenden
Het bouwbedrijf Vaessen maakt onderdeel uit van het bouwteam van de verenigingen dat de plannen heeft voorbereid. Voor de bouw en de exploitatie van de sporthal zal er een Stichting worden opgericht waarin de beide verenigingen zullen participeren. De omwonenden zullen op de hoogte gehouden worden over de plannen.

Kleiner
Het doel is om voor de zomervakantie een raadsvoorstel in te brengen voor besluitvoering in de gemeenteraad. De wens van alle betrokkenen is dat de bouw van de sporthal kan starten in 2014. Overigens wordt de hal wel kleiner dan aanvankelijk de bedoeling was. “Er is drastisch gesneden in het aantal vierkante meter vloeroppervlakte ten opzichte van het vorige concept,” aldus de verengingen.

Hoe de zaal in het nieuwe ontwerp er exact uit komt te zien, zal binnenkort blijken.