IMG_2088 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een vader en een dochter vielen woensdagochtend 13 maart even na elkaar flauw in een woning aan de Zeelt in Alblasserdam. Omdat er mogelijk sprake was van koolmonoxidevergiftiging werden de brandweer, ambulances en politie-eenheden met spoed op de melding afgestuurd. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd, maar niet veel later afbesteld. Bij de woning aangekomen bleek inmiddels iedereen weer bij kennis te zijn. Ambulancepersoneel keek de bewoners na en de brandweer ging de woning in om metingen te verrichten.

“We hebben geen gevaarlijke stoffen gemeten. Het lijkt dus op een samenloop van omstandigheden waardoor de twee flauw zijn gevallen. We hebben het gezin aangeraden om voor de zekerheid een monteur langs te laten komen om de centrale verwarming na te kijken,” vertelt de Officier van Dienst van de brandweer. Hij voegt daarbij aan toe: “Dat is eigenlijk meer voor de gemoedsrust, want we hebben geen enkele aanwijzing dat er koolmonoxide vrijkomt in de woning.”

CO is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk.

Na de metingen kon het gezin, inclusief de hond en de kat, terug naar de woning.

IMG_2064 [Desktop Resolutie] IMG_2072 [Desktop Resolutie] IMG_2075 [Desktop Resolutie] IMG_2079 [Desktop Resolutie] IMG_2082 [Desktop Resolutie] IMG_2088 [Desktop Resolutie] IMG_2104 [Desktop Resolutie] IMG_2122 [Desktop Resolutie]