RaemonALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Tennisvereniging houdt op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2013 Open Tennisdagen. Iedereen die eens gratis en geheel vrijblijvend een balletje wilt slaan, is dan van 12.00 uur tot ca. 17.00 uur van harte welkom bij tennisvereniging ATV op sportpark Souburgh. De toptennis Raemon Sluiter geeft zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur een clinic in Alblasserdam.

De Open Tennisdagen worden in heel het land gehouden in de periode van 23 maart tot en met 1 april onder het motto ‘Zonder jou is er geen bal aan’. Ze zijn bedoeld om mensen op een leuke, originele manier nader kennis te laten maken met de tennissport en de vereniging. De dagen worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) samen met zijn verenigingen. Dit jaar doen ruim 500 verenigingen mee.

29 maart
Op 29 maart is er in samenwerking met tennisschool Houthuyse een gezellig en gevarieerd programma voor de jeugd samengesteld op en naast de tennisbaan. Ieder kind vanaf 4 jaar kan dan op een originele, laagdrempelige manier kennis maken met de tennissport. Vanaf 12.00 uur tot 14.00 uur is een tenniscircuit opgesteld met onder andere een tennisparcours, een tritennismuur en prijsschieten. Van 15.00 uur tot 17.00 uur kunnen kinderen meedoen aan een pannenkoekentoernooi waarbij wedstrijden gespeeld kunnen worden tegen andere kinderen. Vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur kan de oudere jeugd deelnemen aan een teamtraining.

30 maart
Op zaterdag 30 maart is het de beurt aan de senioren. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kan men meedoen aan het openingstoernooi van het tennisseizoen. Raemon Sluiter, het gezicht van de landelijke campagne Open Tennisdagen, verzorgt van 14.00 uur tot 16.00 uur een clinic waaraan men kan deelnemen. De activiteiten worden omkleed met diverse andere activiteiten zoals een springkussen en een prijsvraag. Na afloop is er een hapje en een drankje en worden prijzen uitgereikt.

Meer informatie op de website www.tennisvereniging-atv.nl.