haven landvastALBLASSERDAM – Op woensdag 20 maart organiseren de Alblasserdamse Ontmoetingskerk en Havenkerk een bijzondere avond in Cultureel Centrum Landvast met klassieke muziek en gesproken woord. Uitgevoerd wordt het stuk ‘Die sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuz’ van Joseph Haydn. De zeven muzikale meditaties op de piano bij de zeven kruiswoorden van Jezus worden uitgevoerd door pianist Dick v.d. Bosch uit Zoetermeer.

De muzikale meditaties worden afgewisseld door zeven korte overwegingen bij de zeven kruiswoorden door afwisselend ds. Hans van Walsum en de Alblasserdamse burgemeester Bert Blase. Het belooft een bijzondere avond te worden.

In de Verenigde Staten bestaat al jaren de traditie om dit stuk van Haydn op deze manier ten uitvoer te brengen. Voor de overwegingen worden dan altijd bekende Amerikanen uit cultuur, politiek of kerk gevraagd. Meer info op www.ontmoetingskerkalblasserdam.nl

Woensdag 20 maart 2013, 20.00 uur, Landvast (salon); toegang gratis.