rechter commissarisALBLASSERDAM – De politierechter heeft dinsdagmiddag 12 maart in de rechtbank van Dordrecht een 23-jarige Alblasserdammer een werkstraf van dertig uur opgelegd voor het vernielen van twee ruiten van een bedrijfsbus. De gevraagde schadevergoeding van bijna 5000 euro werd voor het grootste deel afgewezen, omdat niet duidelijk was of de verdachte wel verantwoordelijke was voor ondermeer de lakschade en de schade aan de constructie van de bus.

Knuppel
De 23-jarige sloeg op 9 december 2012 met een knuppel de ruiten in van een bedrijfsbus in Alblasserdam. Dit deed hij nadat er problemen waren ontstaan in de relationele sfeer.

Alleen de ruiten
De Officier van Justitie eiste een werkstraf van dertig uur en hij wilde dat de jongeman bijna 5000 euro aan schadevergoeding zou betalen. Dit omdat er ondermeer schade ontstaan zou zijn aan de ruiten en de lak en de deuren zouden ontwricht zijn geweest. De 23-jarige was het met deze beschuldiging niet eens. Hij stelde: “Ik weet zeker dat ik alleen de ruiten heb geraakt. Die andere schade heb ik niet veroorzaakt.”

Uitspraak
De politierechter vond de schadesituatie te onduidelijk om een goed oordeel over te kunnen geven. “Ik heb geen bewijs in het dossier gevonden dat aan zou tonen dat er meer beschadigd is dan de schade aan de ruiten. De vordering van de tegenpartij wijs ik daarom voor het grootste deel af. Wel vraag ik u een bedrag van 174 euro te betalen voor de noodruit en de belkosten die de gedupeerde heeft moeten maken. Daarnaast leg ik u een werkstraf van dertig uur op,” aldus de rechter.

Als het OM en de verdachte niet in hoger beroep gaan, wordt de uitspraak over veertien dagen definitief.