Opstaporkest Excelsior [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM –  Muziekvereniging Excelsior trakteert zaterdagavond 16 maart op een heerlijke muzikale avond. Het optreden vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast aan de Haven. Het concert begint om 19.30 uur en toegang is gratis.

 

De titel van het Voorjaarsconcert is ‘Contrasto Grosso’; naar het gelijknamige driedelige muziekstuk van Jacob de Haan. Dit stuk wordt door het Harmonie-orkest gespeeld. Andere stukken die de 50 muzikanten tellende harmonie speelt zijn o.a.: Laudes Domini van William Gordon, The Mask of Zorro, Overture to ‘The Gadfly’, American Graphity en Baggy Trousers van Madness. Een groot gedeelte van de te spelen stukken zijn gearrangeerd door leden uit het eigen orkest. Daar is Excelsior heel trots op.

Tijdens het concert zullen, naast de Harmonie, ook het Jeugdorkest én het Opstaporkestje optreden. In het Opstaporkestje spelen muzikanten die net een aantal maanden les hebben. U zult horen dat het zelfs dan al mogelijk is om met elkaar muziek te maken. Dit orkestje staat onder leiding van Margreet v.d. Molen. Margreet (klarinet) verzorgt samen met Famke van Daalen (fluit) ook het intermezzo.

Het Jeugdorkest bestaat vooral uit jongeren die al een aantal jaren musiceren; zij worden hier voorbereid op het harmonie-orkest. Zowel Harmonie als Jeugdorkest staan onder muzikale leiding van Dick Hesselink.

‘Contrasto Grosso’: muzikaal een heel afwisselend programma met grote contrasten tussen ‘sterk & zacht’, ‘ snel & langzaam’ en ‘ lieflijk & vurig’. Na afloop zal Blaaskapel de Meulemakkers nog een klein uurtje lichte muziek spelen; ondertussen kunt u genieten van koffie, thee of een ander drankje.

Zaal open om 19.15 uur. Iedereen van harte welkom! www.excelsioralblasserdam.nl

Harmonie Excelsior [Desktop Resolutie]