zonnepanelenALBLASSERDAM – De afgelopen weken hebben alle inwoners van Alblasserdam een brief bezorgd gekregen, met daarin informatie over een voorgenomen groepsaankoop van zonnepanelen in de zes Drechtsteden-gemeenten. Inmiddels hebben tachtig Alblasserdammers zich ingeschreven voor de informatieavond die op 25 maart in Landvast in Alblasserdam wordt gehouden.

Vanuit de andere deelnemende gemeenten hebben ruim 1500 mensen te kennen gegeven interesse te hebben in de groepsaankoop van de zonnepanelen. Er worden in de zes Drechtstedengemeenten diverse informatieavonden georganiseerd. In Alblasserdam wordt deze avond op 25 maart gehouden. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected], waarin u aangeeft met hoeveel personen u de wilt komen.

Groepsaankoop
Frits Langschmidt, woordvoerder namens de Drechtsteden, legt uit wat het plan inhoudt: “Zonnepanelen zijn tegenwoordig naast milieuvriendelijk, ook nog financieel aantrekkelijk. Toch is het uitzoekwerk vaak een drempel voor de daadwerkelijke aanschaf. De Drechtsteden organiseren in samenwerking met iChoosr een groepsaankoop, om inwoners hierin te ‘ontzorgen’. Hierdoor wordt een scherpe prijs gegarandeerd voor een kwalitatief goed zonnepanelensysteem. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe scherper de prijs zal zijn.”

 

Vrijblijvende offerte
Tot en met 1 april kunnen geïnteresseerden zich gratis en vrijblijvend inschrijven op www.SamenZonneEnergie.nl. Op 2 april vindt de veiling plaats, waar de geselecteerde leveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen. De leverancier met de scherpste prijs wint de veiling en mag alle deelnemers een vrijblijvend persoonlijk aanbod doen. Dit aanbod wordt vanaf 15 april verstuurd naar alle deelnemers, waarna ze t/m 19 mei de tijd hebben om te beslissen of ze op het aanbod ingaan. Na acceptatie van het aanbod wordt de levering en installatie van de zonnepanelen volledig verzorgd, inclusief alle bijkomende werkzaamheden.

 

Hoe wordt de kwaliteit geborgd?

Aan de deelnemende leveranciers worden kwaliteitseisen gesteld. Deze eisen hebben betrekking op onder andere de financiële stabiliteit, het maatschappelijk verantwoord ondernemen en de productkwaliteit. De deelnemende leveranciers moeten aantonen dat hun producten zijn voorzien van bepaalde keurmerken en samenwerken met erkende installateurs. Ook worden er afspraken gemaakt over garanties, zodat deelnemers zeker weten dat ze ook goed geholpen worden na installatie van het zonnepanelen systeem.

 

Samenwerking
Het initiatief van de groepsaankoop vindt zijn wortels in het zogenoemde ‘duurzaamheidsactieplan’.  In de Drechtsteden wordt intensief samengewerkt op het gebied van duurzaamheid. Die samenwerking beperkt zich niet tot overheden. Voor het bereiken van de energiedoelstellingen is ook samenwerking met en betrokkenheid van bedrijven, instellingen en inwoners nodig.

Deel dit bericht via...