vrouw gewond na val Van EesterensingelALBLASSERDAM – Een 81-jarige vrouw is maandag 4 maart gewond geraakt aan haar hoofd nadat zij twee keer viel. De eerste keer dat zij viel was ter hoogte van het Makado in Alblasserdam. Omstanders hielpen haar overeind en de Alblasserdamse vertelde hen dat het wel weer ging. De vrouw vervolgde met haar rollator haar weg. Op de Van Eesterensingel ging het echter weer mis. Ter hoogte van het zebrapad tegenover de Beukelmanschool kwam de vrouw rond 11.45 uur opnieuw ten val.

Getuigen belden het alarmnummer. Niet veel later kwam een ambulance met spoed ter plaatse om de vrouw te behandelen. Vermoed wordt dat de vrouw een TIA heeft gehad en daardoor minder stabiel liep en viel. Ambulancepersoneel heeft haar meegenomen naar het ziekenhuis. Onderzoek aldaar zal meer duidelijkheid moeten geven.

Bij een TIA wordt de bloeddoorstroming van een deel van de hersenen even onderbroken door een niet nader gespecificeerde oorzaak (meestal een stolseltje).