sandwichbordenALBLASSERDAM – De sandwichreclameborden om lantaarnpalen zullen dit jaar verdwijnen uit het Alblasserdamse straatbeeld. Ze zijn te rommelig, vindt het college van B&W. “Die dingen storen mij ten zeerste. Als die borden een paar dagen staan en het heeft geregend, is de boel er al weer af en hou je rommel over. Dat willen we niet meer,” licht wethouder Ad Cardon het besluit toe.

De zogenoemde sandwichborden zullen vervangen worden voor kunststof driehoeksborden. “Bij die borden zitten de reclames achter het kunststof en blijven ze bij regen gewoon goed. In Dordt hebben ze dit al en dat bevalt goed,” aldus Cardon.

De aanbesteding voor het project loopt. De voorwaarde die door het college gesteld is, is dat de prijzen voor het verenigingsleven gehandhaafd blijven. “We zorgen er voor dat verenigingen voor dezelfde prijs kunnen adverteren.” Of de prijs voor ondernemers en anders adverteerders ook hetzelfde blijft, is nog even de vraag. Dat zal pas na de definitieve aanbesteding bekend zijn. Cardon verwacht dat de nieuwe adverteermethode op zeer korte termijn ingevoerd wordt.

Naast adverteren op de driehoeksborden is het in Alblasserdam mogelijk om een advertentie te plaatsen aan een lichtmast, op de daarvoor bestemde borden langs de weg (waar onder meer een wegenkaart in hangt) en in bushokjes. (en natuurlijk is adverteren via deze website ook mogelijk) 😉

driehoeksbord