32 Rivas Zorggroep vaccineert 9- en 12-jarigen [Desktop Resolutie]REGIO – Rivas Zorggroep verzorgt dit jaar de vaccinaties tegen DTP, BMR en HPV in de regio Zuid-Holland Zuid. De eerste inentingen worden in maart op vijf locaties in de regio gegeven: Gorinchem, Leerdam, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht en Zwijndrecht. Ook in april en september worden deze vaccinaties gegeven.

Kinderen geboren in 2004 krijgen een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen en rode hond). Meisjes geboren in 2000 krijgen een oproep voor de HPV-vaccinatie. Dit is de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Dit zijn in totaal drie inentingen en in maart wordt de eerste toegediend. Al deze vaccinaties worden gedaan volgens het Rijksvaccinatieprogramma van de overheid. Ouders en verzorgers ontvangen een oproep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) met de betreffende datum, tijdstip en locatie.

DTP- en BMR-vaccinatie
“Een vaccinatie tegen DTP en BMR vermindert de kans op een aantal besmettelijke ziekten die vervelende complicaties kunnen geven. In principe mogen alle kinderen gevaccineerd worden, behalve als een kind op dat moment koorts of te weinig weerstand heeft,” aldus Karen de Groot, Marketing- en communicatiemedewerker bij Rivas.

HPV-vaccinatie
Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een infectie met het humaan papillomavirus, kortweg HPV. Karen de Groot vertelt: “Door de vaccinatie is een meisje voor een groot deel beschermd tegen baarmoederhalskanker. Doordat dit ook veroorzaakt kan worden door andere varianten van het HPV virus beschermt het vaccin niet volledig. Om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium op te sporen is daarom ook het advies om op latere leeftijd een uitstrijkje te laten maken bij de huisarts.”

Meer informatie
Voor meer informatie en voor vragen over de vaccinatie kan een e-mail gestuurd worden naar vaccinaties@rivas.nl of neem contact op via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Het volledige vaccinatieschema is te vinden op www.rivas.nl.