bibliotheek alblasserdam.jpgALBLASSERDAM – Van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart wordt in de Alblasserdamse bibliotheek de 78e Boekenweek gevierd. De bibliotheek pakt deze periode uit met cadeaus voor (nieuwe) leden en activiteiten die aansluiten bij het Boekenweek thema Gouden tijden, zwarte bladzijden. In bibliotheekvestiging aan de Ieplaan in Alblasserdam is op vrijdag 22 maart van 15.30 – 17.30 uur een Literaire High Tea.

Literaire High Tea
De Literaire High Tea van Marlene Lunter is al tijden een groot succes in de bibliotheek. Onder het genot van een kop thee en een keur aan zoete en hartige hapjes maken bezoekers een reis door de Nederlandse literatuur. Aan de hand van een aantal geselecteerde boeken bespreekt Lunter het thema van de Boekenweek 2013: Gouden tijden, zwarte bladzijden. Zij start met het voorlezen van een passage uit een boek en geeft een beschrijving van de inhoud en de schrijver ervan.

Vervolgens is het aan de aanwezigen om de titel en auteur te raden. Na deze lichtvoetige maar deskundige presentatie, sluit Lunter de middag af met een quiz over fragmenten uit de besproken boeken. De Literaire High Tea is bij uitstek geschikt voor leeskringen en individuele lezers die op zoek zijn naar leestips. Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 22 maart, 15.30 – 17.30 uur in bibliotheekvestiging Alblasserdam. Tickets à € 10,- voor bibliotheekleden en € 12,50 voor niet-leden zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en op www.debibliotheekatotz.nl.