geheim stuk souburgh [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – D66 Alblasserdam wil dat geheime stukken na vijf, tien of twintig jaar ‘gewoon openbaar’ gemaakt moeten worden. Het komt zo nu en dan voor dat de Alblasserdamse gemeenteraad stukken in vertrouwelijkheid behandelt. Zo stond deze week op de agenda een geheim stuk over Hof Souburgh. D66’er Van der Plaat wil dat dergelijke stukken na verloop van tijd openbaar gemaakt worden. “Geheimhouding hoort een uitzondering te zijn, en niet de regel. Geheimhouder is er om ook opgeheven te worden,” aldus Van der Plaat.  Burgemeester Bert Blase beloofde naar het voorstel van de D66 te kijken.

Dat sommige stukken vertrouwelijk / geheim zijn, heeft te maken met de soms gevoelige informatie in die stukken die misbruikt kunnen worden of een proces kunnen verstoren. Burgemeester Blase heeft in het verleden al vaker aangegeven alles wat in de openbaarheid behandeld kán worden, in de openbaarheid behandeld zal worden.