IMG_0747 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De Noordtunnel bij Alblasserdam is woensdag 20 februari 2013 enige tijd volledig afgesloten geweest. Rijkswaterstaat voerde aan het begin van de middag schoonmaakwerkzaamheden uit aan de camera’s die in de Noordtunnel hangen. De camera’s waren zo vervuild dat ze met spoed schoongemaakt moesten worden, om zo goed mogelijk te kunnen monitoren en om eventuele calamiteiten snel te kunnen signaleren.

In eerste instantie werd er gewerkt vanuit Ridderkerk in de richting van Gorinchem. De tunnel werd hiervoor volledig afgesloten. Later werden de camera’s in de buis van de andere rijrichting schoongemaakt. Door de afsluitingen ontstonden flinke files. Het verkeer werd geadviseerd om om te rijden via andere snelwegen en via de Alblasserdamse Brug.

Noordtunnel Noordtunnel alblasserdam