Cheque Stichting CCI [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een fraaie gift van de Rotary Kinderdijk maakt het voor Marieke van Haaren van de Stichting Child Care India (CCI) mogelijk om het kinderhuis in het Indiase Mugaiyur, dat zij sinds 2009 onder haar hoede heeft, verder te renoveren. Zij mocht maandagavond 18 februari, in Het Wapen van Alblasserdam, een cheque van 3.500 euro in ontvangst nemen.

Meer kinderen
“Het geld van Rotary Kinderdijk wordt besteed aan de bouw van een nieuwe studeer- en eetruimte voor de kinderen”, meldde Marieke stralend. “Het bestaande gebouw is vanwege instortingsgevaar al gesloopt. De kwaliteit van het kindertehuis ligt nu op een dusdanig niveau dat er aan de kwantiteit kan worden gedacht. Momenteel eten en studeren de kinderen in een gedeelte van het slaapvertrek. Zodra de nieuwe ruimte gereed is kunnen er in het tehuis meer kinderen worden opgevangen.”

Ambities
De ambities van Marieke reiken echter verder. “Onze stichting heeft inmiddels een tweede project in de armen gesloten”, vertelde ze. “Op loopafstand van het kindertehuis ligt een dagopvang voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een deel van het gebouw moet worden gerenoveerd. Als eerste moeten de toiletten onder handen worden genomen omdat zij niet zijn aangepast aan de handicaps van de doelgroep. Er is dus nog heel veel te doen.”

Poolshoogte
Elke eurocent die Marieke ontvangt komt voor honderd procent ten goede aan ‘haar’ tehuizen. Ze gaat regelmatig poolshoogte nemen. Op 10 maart stapt ze weer in het vliegtuig voor een bezoek aan Mugaiyur. Dat zij ook deze reis uit eigen middelen betaalt is voor Marieke een vanzelfsprekende zaak.

Tekst en foto: Ria Scholten.

Deel dit bericht via...