40 Rolstoelfiets voor bewoners De Alblashof [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Bewoners van verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam kunnen vanaf heden gebruik maken van een rolstoelfiets. Dankzij een donatie van uit het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden en de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt kon het vervoersmiddel aangeschaft worden.  Een rolstoelfiets is een combinatie van een fiets en een rolstoel, bedoeld voor twee personen. De rolstoelgebruiker zit voorop en de andere persoon stuurt en fietst. De bewoners van de Rivas-locatie zijn zeer verheugd met de aanschaf. Hierdoor is een rondje door de polder met een familielid of een zorgmedewerker  een stuk makkelijker geworden…

Jaap Kuipers, bedrijvenadviseur van Rabobank Drechtsteden, overhandigde donderdag 14 februari de rolstoelfiets officieel aan Lilian Bouman, regiomanager bij Rivas. Bewoner meneer Blom en zijn vrouw waren bij de overhandiging aanwezig. ‘De wens van dit echtpaar bracht ons op het idee om te sparen voor deze fiets’, zegt Lilian.

Samen eropuit
De bewoners komen vaak buiten voor een wandeling naar winkelcentrum Makado of om even naar de markt te gaan. ‘Een rolstoel duwen is zwaar en daarom komen de bewoners vaak niet buiten Alblasserdam. Met een rolstoelfiets kan de familie of medewerker een stukje fietsen met een bewoner’, zegt Bert van Oord, teamleider in De Alblashof. ‘Nu kunnen de bewoners weer, net als vroeger, de Alblasserwaard in. Samen fietsen langs de molens in Kinderdijk en de weilanden met hun koeien en schapen. Bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers zijn dankbaar voor deze donatie uit het Rabofonds en de opbrengst van de rommelmarkt’, vertelt Bert verder. ‘Zo is een wens in vervulling gegaan.’

Samenwerking
Rabobank Drechtsteden biedt ondersteuning aan maatschappelijke, economische, duurzame en culturele projecten in de Drechtsteden via het coöperatieve dividend. Lokaal is dit georganiseerd via het Rabofonds. Een commissie van leden van de bank beoordeelt viermaal per jaar de ingezonden aanvragen.

Lilian Bouman, regiomanager bij Rivas, krijgt de sleutel van de rolstoelfiets officieel overhandigd door Jaap Kuipers, bedrijvenadviseur van de Rabobank Drechtsteden.

Lilian Bouman, regiomanager bij Rivas, krijgt de sleutel van de rolstoelfiets officieel overhandigd door Jaap Kuipers, bedrijvenadviseur van de Rabobank Drechtsteden.