20130218_173522 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een auto is maandag 18 februari stilgevallen op de A15 tussen Alblasserdam en Papendrecht. Een tekort aan benzine in het voertuig was de oorzaak. Andere weggebruikers wisten het stilstaande voertuig op de snelweg te ontwijken. Met hulp van een aantal mensen werd de wagen naar de vluchtstrook geduwd. De politie zette enige tijd een rijbaan af. De bestuurder is te voet naar het tankstation gegaan om een tankje benzine te halen en kon niet veel later zijn weg vervolgen.

Het stilvallen van een voertuig op de snelweg wegens benzinetekort is in Nederland een strafbaar feit en kan beboet worden. De bestuurder van deze auto kwam er echter goed mee weg en kreeg een waarschuwing. De man verklaarde het incident met: “Ik heb de auto geleend en het metertje doet het gewoon niet goed. Opeens viel de auto uit.”