snoek alblasserdam Davy Barendregt [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Als je de foto’s ziet, zou je als leek toch niet verwachten dat zulke ‘monsterlijke’ vissen in de wateren in en rondom Alblasserdam zwemmen? Toch is het zo, want Davy Barendregt uit Alblasserdam haalde zaterdag 16 februari deze snoek (zie foto) van ruim een meter lengte boven water. De hobbyvisser twitterde na zijn vangst: “Ik had vanmiddag ook nog een klein snoekje… 105 cm en 26 pond #koekkoek”.  

Over de exacte vanglocatie wil Davy niet al te veel kwijt. Hij lacht en zegt: “Als dat op Alblasserdamsnieuws.nl staat, ben ik straks mijn stekkie kwijt…”.

De vis werd gevangen met een hengel en dood aas. Davy verzekert: “En er zitten hier nóg grotere.”

Nu kan het zijn dat mensen die ’s zomers in het open water in Alblasserdam zwemmen, bang zijn geworden, maar dat is volgens Ramon Kamps van Hengelsportvereniging Het Meuntje niet nodig. Hij vertelt: “Snoeken hebben absoluut niets te winnen met de aanval op een mens. Als ze bijten in een mens is dat een vergissing. De kans dat er gebeten wordt is klein, maar als er dan gebeten wordt en het blijkt dat het niet gaat om een andere snoek of een prooi, dan zal de roofvis direct loslaten en vluchten.”

Het is volgens Ramon aan te raden om na een beet direct goed te ontsmetten en een bezoek te brengen aan het ziekenhuis. “Niet dat een beet direct voor een levensbedreigende situatie zorgt, maar het is wel goed om er even naar te laten kijken. Een snoek heeft scherpe tandjes en het kan zijn dat er na een beet iets gaat ontsteken.”

snoek alblasserdam [Desktop Resolutie]