auto tegen boom middenpolderweg streefkerkSTREEFKERK – Het gaat beter met de 24-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam die dinsdag 5 februari zwaargewond raakte tijdens een auto-ongeluk op de Middenpolderweg tussen Nieuw-Lekkerland in Streefkerk. Dat laat één van de kennissen van de man weten. “Geurt maakt het, ondanks de prognose van de artsen, redelijk goed. Enkele dagen na het ongeval werd gezegd dat er 0,0 procent overlevingskans was. Daarop werd de medicatie om hem tien dagen na een hersenoperatie kunstmatig in coma te houden gestopt,” schrijft Martha.

Ze vervolgt: “En toen, in plaats dat hij stierf, werd hij wakker. Want, God is almachtig en heeft de vele gebeden willen verhoren. Toen hij wakker was herkende hij zijn vrouw en kon diverse ledematen bewegen. Zijn elleboog en onderarm zijn verbrijzeld maar daar wordt hij, omdat het zo goed gaat, binnenkort aan geopereerd. God alleen alle eer,” aldus Martha.

De man raakte op 5 februari tijdens een flinke hagelbui van de weg en botste tegen een boom. Direct werd duidelijk dat het goed mis was. Twee ambulances en de traumahelikopter werden gealarmeerd. Ook de politie en brandweer werden opgepiept om hulp te verlenen. Ter plaatse bleek dat de man bekneld zat. De brandweer wist de man te bevrijden en over te dragen aan het medisch personeel. Het slachtoffer werd met spoed, per ambulance, naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.