IMG_9269 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM –  Wethouder Ad Cardon (welzijn en cultuur) heeft afgelopen week het eerste exemplaar van de catalogus van het beeldhouwerssymposium WOOD800 overhandigd aan Nikola Kolev, Ambassadeur van Bulgarije. De overhandiging vond plaats in het huis van kunstenaar Roel Teeuwen in de Polderstraat in Alblasserdam. Daarnaast kreeg de Bulgaar uit handen van Cardon een boek over Alblasserdam. “Niet in het Bulgaars geschreven, maar wel het bekijken waard,” aldus Cardon.

Het beeldhouwerssymposium vond plaats van 22-31 mei 2012 in Dobrinisjte (Bulgarije) met deelnemers uit Nederland en Bulgarije. Voor Bulgarije namen drie befaamde beeldhouwers deel: Venelin Ivanov, Aljosja Kafedshiiski en Georgi Tsjapkenov.

Nederlandse deelnemers waren Henk van  Bennekum, Roel Teeuwen, Britt Wikström en Ron Dubois, allen uit de regio Drechtsteden. Zeven grote houtsculpturen waren het fraaie resultaat dat door de Nederlandse Ambassadeur in Bulgarije aan de plaatselijk gemeenschap officieel is overgedragen.

Het project kwam tot stand dankzij alle sponsors met name ook in Dobrinisjte zelf, onder de vleugels van de Stichting Oost Europa Projecten.

IMG_9269 [Desktop Resolutie] IMG_9244 [Desktop Resolutie] IMG_9250 [Desktop Resolutie] IMG_9255 [Desktop Resolutie] IMG_9276 [Desktop Resolutie]