IMG_0162 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een 57-jarige man uit Alblasserdam is donderdag 7 februari van de weg en daarna bijna te water geraakt met zijn auto. Op een door hem omgereden lantaarnpaal bleef het voertuig hangen. Het ongeval gebeurde rond 11.00 uur ter hoogte van het Kortland in Alblasserdam. Door onbekende oorzaak miste de man de bocht, reed een lantaarnpaal omver en bleef schuin op de slootkant staan. Het lukte hem in eerste instantie om niet om uit de auto te kruipen. Toen één van de omstanders de man hielp en een ander de auto beet hield, lukte het wel.

Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen en er voor te zorgen dat de auto niet in het water zou belanden. Een toegesnelde trekkerrijder had intussen de auto aan de trekker gebonden, zodat de wagen niet verder naar het water kon zakken.

Na controle door ambulancepersoneel bleek de Alblasserdammer lichtgewond te zijn. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het gedrag van de man en een blaastest wezen er op dat de bestuurder een slokje te veel op had. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een ademanalyse gedaan. “De man blies 1070 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Dat is bijna vijf keer zo veel dan is toegestaan,” aldus een woordvoerder van de politie. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

IMG_0162 [Desktop Resolutie]

IMG_0119 [Desktop Resolutie] IMG_0137 [Desktop Resolutie] IMG_0150 [Desktop Resolutie] IMG_0168 [Desktop Resolutie] IMG_0170 [Desktop Resolutie]