06_plastic hema [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon heeft woensdagochtend 30 jaunari in het Makado winkelcentrum in Alblasserdam twee uitgifteboxen voor plastic zakken officieel in gebruik genomen. De eerste uitgiftebox staat bij de Hema, de tweede bij Albert Heijn, aan de andere kant van het winkelcentrum. De gemeente verstrekt de gratis zakken om zo het scheiden van plastic afval te stimuleren. Naast het beschikbaar stellen van de zakken via deze uitgiftepunten zijn de zakken ook nog steeds op te halen bij het gemeentehuis.
De volle plastic zakken worden bij mensen in Alblasserdam thuis afgehaald, en kunnen tevens gebracht worden bij de speciaal daarvoor bestemde plastic afvalcontainers. In de toekomst overweegt de gemeente Alblasserdam om mensen zelf hun plastic zakken vol plastic afval te laten inleveren.

Ad Cardon: “Het is telkens een hele heisa met mensen die te laat hun zak aan de kant van de weg zetten. Of zakken waaien weg omdat ze niet zoveel wegen. Dat geeft veel overlast.” Het is volgens de wethouder wellicht handiger wanneer mensen zelf hun volle plastic zakken deponeren in de containers. Dat kunnen ze op een moment doen dat hun het best uitkomt, bijvoorbeeld tijdens het winkelen.

“Maar voordat we daarover een besluit nemen, willen we eerst nog wat meer onderzoek doen naar wat mensen prettig vinden”, besluit Cardon.

Tekst en foto: Bert Bons.

Deel dit bericht via...