IMG_1428ALBLASSERDAM – De jaarlijkse Souburgcross wordt dit jaar op zaterdag 2 februari gehouden. De cross, die door atleten wordt gezien als een van de weinige crossen in de regio die de vergelijking met de grote Brabantse crossen kan doorstaan, wordt georganiseerd door de Alblasserdamse atletiekvereniging AAA. Het parcours voert de atleten over verharde bospaden maar tevens over weilanden en drassige paden waardoor een gevarieerd en zwaar  parcours gerealiseerd wordt.

Vorig jaar kon de atletiekvereniging terugkijken op een geslaagd evenement met veel regionale lopers. Mede gezien de grote deelname aan de Alblasserbosloop in december 2012,  verwacht de organisatie wederom veel atleten in alle categorieën  te mogen verwelkomen.

Uiteraard is deze cross ook toegankelijk voor de recreatieve atleet die de zwaarte van een cross eens wil ervaren. Het parcours bestaat uit een ronde van ca 1900 meter die door de heren wedstrijdatleten 6x afgelegd dient te worden, recreatieve lopers mogen zelf het aantal ronden bepalen. Tevens zijn er diverse crossen voor de jeugd met uiteraard kortere afstanden.

De jeugdcrossen beginnen om 11:00 en de senioren/recreanten starten vanaf 13:30. De inschrijving vindt plaats in het wedstrijdsecretariaat van de atletiekvereniging op sportpark Souburgh, en kan tot uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de desbetreffende categorie. Gedetailleerde informatie met betrekking tot inschrijfgeld en starttijden zijn vermeld op de officiële website van de atletiek vereniging: www.aaa-atletiek.nl, of bij Dhr. Peter Noordam 078-6916495.