ALBLASSERDAM – Op dinsdag 29 januari komt schrijfster Elisabeth Eckhard in de Havenkerk in Alblasserdam (Ieplaan 9)  vertellen over haar ervaringen en op donderdag 7 februari is er een vervolgavond, toegespitst op de praktijk. Beide avonden beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis. Voor ieder, die in familie -of vriendenkring met dementie geconfronteerd wordt, zijn deze lezing en de vervolgavond zeer de moeite waard.

Iedereen met interesse voor deze steeds vaker voorkomende ziekte is van harte welkom. Deze avonden worden georganiseerd vanuit de Havenkerk en de Ontmoetingskerk (PKN).

‘Help me onthouden.’ Dat is de titel van een boek met korte verhalen, dat Elisabeth Eckhardt schreef vanuit het contact met haar dementerende moeder. Zelf zegt ze: ‘”Help me onthouden” is geschreven omdat de stroom van gedachten ingeperkt moest worden, door het toe te vertrouwen aan het papier. Dat is dan een zorg minder. Ik hoef het in ieder geval zelf niet meer te onthouden’.