IMG_9175 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De brandweer is vrijdag 25 januari ruim anderhalf uur bezig geweest met metingen rondom de flat bij aan de Troelstrastraat in Alblasserdam. Aan de achterkant, waar het Boerenpad loopt, werd rond 17.30 uur een gasachtige lucht geroken. De waarneemster belde de meldkamer. Niet veel later werd de brandweer op pad gestuurd. Een aantal maanden geleden rukte de brandweer ook al een aantal keren uit voor soortgelijke meldingen rondom dezelfde flat. Nu werd echter bij metingen een verhoogde CO-waarde gemeten. Dit houdt in dat op de grond een te hoge concentratie koolmonoxide werd gemeten.

Metingen
Na overleg met de meldkamer, werd een officier van dienst van de brandweer opgeroepen. Met geavanceerdere apparatuur werd nogmaals gemeten. Ook deze meter liet verhoogde waardes zien. Het heeft er alle schijn van dat de gemeten stoffen afkomstig zijn uit de schoorsteen van de flat. De brandweer vermoedt dat de gassen worden veroorzaakt door een onvolledige dan wel onjuiste verbranding van de centrale verwarming in de flat. Zolang de gassen uit de schoorsteen komen, lopen de bewoners van het gebouw geen gevaar. Toch is het wel noodzaak dat het probleem op korte termijn wordt opgelost, omdat het in ieder geval stankoverlast veroorzaakt.

Woonkracht
Een vertegenwoordiger van woningcorporatie Woonkracht10 is langs geweest en is op de hoogte gebracht. Hij beloofde dat er op korte termijn naar het probleem wordt gekeken.  Even na 19.00 uur vertrok de brandweer weer naar de kazerne.

IMG_9175 [Desktop Resolutie]

IMG_9156 [Desktop Resolutie] IMG_9161 [Desktop Resolutie] IMG_9169 [Desktop Resolutie] IMG_9193 [Desktop Resolutie]