CKC KinderdijkALBLASSERDAM – Korfbalclub CKC Kinderdijk en gymvereniging KDO hebben deze week alsnog een plan ingediend waarin een voorstel wordt gedaan voor de bouw van een nieuwe sporthal op het korfbalveld aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam. Dat meldt wethouder Sjoerd Veerman. In november vorig jaar werd bekend dat de voorstellen van de clubs financieel niet haalbaar was. Als reactie hierop stelde het college voor om zelf, als gemeente, een kleinere sportzaal te bouwen.

Deze week hebben CKC en KDO zich alsnog gemeld met een nieuw plan. Volgens de wethouder wordt in het plan voorgesteld om één ruimte te bouwen, waarvan CKC en KDO in de toekomst beiden gebruik van zouden kunnen maken.  “Het plan zal de komende twee weken getoetst worden op haalbaarheid waarvoor nog nader overleg nodig is met de betrokken partijen. Hierna kan het college reageren op het voorstel. Als het voorstel niet haalbaar is, zal het college voorstellen om zo snel mogelijk een eigen hal te bouwen,” aldus wethouder Veerman.

Wat de plannen verder exact inhouden is niet bekend. Wel is duidelijk dat ook woningbouwcorporatie Woonkracht10 bij de nieuwe plannen betrokken is.