IMG_2118 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Op woensdag 30 januari om 10.00 uur overhandigt wethouder Cardon (buitenruimte) het Carillon op feestelijke wijze aan winkeliersvereniging Makado. Als eigenaar heeft de gemeente besloten het Carillon voor een periode van vijf jaar tegen betaling over te dragen aan het winkelcentrum. Voor het geld betaalt de gemeente het onderhoud en de muziekauteursrechten van Buma.

Gezelligheid
Het Carillon, dat historisch gezien bij het winkelcentrum hoort, heeft volgens Makado ook een sociale functie. Voorzitter Arie Bakker: “Wij horen de klokken graag spelen. Het zorgt voor gezelligheid en het hoort gewoon bij Alblasserdam.” De winkeliersvereniging zou bijvoorbeeld ook tijdens de feestdagen wat liedjes willen toevoegen. Wethouder Ad Cardon is blij met de adoptie door Makado: “Wij willen ondernemers steeds meer gaan betrekken bij onze buitenruimte en verantwoordelijkheden overdragen. Ik waardeer het ten zeerste dat Makado met dit initiatief is gekomen.”

Ingebruikname uitgifteboxen afvalzakken
Direct na de overhandiging neemt wethouder Cardon twee uitgifteboxen voor zakken waar inwoners hun plastic afval in kunnen verzamelen, officieel in gebruik. De eerste uitgiftebox staat bij de Hema, de tweede box komt bij Albert Heijn. De gemeente verstrekt de gratis zakken om zo het scheiden van plastic afval te stimuleren. Naast het beschikbaar stellen van de zakken via deze uitgiftepunten zijn de zakken ook nog steeds op te halen bij het gemeentehuis.

Deel dit bericht via...