Delivery_DCI_Dredge_XIX [Desktop Resolutie]KINDERDIJK – IHC Merwede in Kinderdijk laat op zaterdag 2 februari de nieuwe sleephopperzuiger DCI Dredge XX te water. Even daarvoor vindt een speciale ceremonie plaats, die uitgevoerd zal worden door een priester. “Het schip is in opdracht van Dredging Corporation of India Ltd. in aanbouw en het is een Indiase gewoonte om de ceremonie door een priester te laten uitvoeren. De uitleg hiervan wordt in het Nederlands gedaan. Daarna wordt het schip gedoopt en te water gelaten,” aldus Mei Yee Man van IHC.

IHC Merwede werf in Kinderdijk is te vinden aan de Smitweg 6. Rond 08.45 uur wordt koers gezet naar de scheepshal. Na de ceremonie met de priester zal het schip rond 09.30 uur gedoopt en te water gelaten worden.

Belangstellenden zijn op zaterdag 2 februari van harte welkom. Op de foto staat een soortgelijke sleephopperzuiger als de DCI Dredge XX.