Tewaterlating Aqua Fox, foto 2 - Boven het water [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd Veerman van Alblasserdam, tevens  portefeuillehouder van de Drechtsteden, heeft donderdag 17 januari een nieuwe waterbus te water gelaten. De spectaculaire hijsoperatie vond plaats bij bedrijventerrein Nieuwland in het Damdorp. De kleine, luxe snelle ferry mag met recht de benjamin van de vloot worden genoemd. De boot heeft een lengte van ruim twaalf meter en een capaciteit van circa veertig passagiers en vijftien fietsen. 

Investeren
De aanschaf van de Aqua Fox werd gedaan om zodoende de bestaande verbindingen te verbeteren en de nieuwe marktkansen te benutten. Met dat laatste wordt bedoeld dat er nieuwe routes ontwikkeld zullen worden onder het motto: ‘klein, waar groot niet hoeft’.

Franse boot
Het schip is overgenomen van een Franse collega van de Waterbus. “Ik moet er overigens bij zeggen dat je niet meer mag spreken van een bestaand maar vrijwel nieuw schip, want ze is volledig gestript en nieuw opgebouwd. Helemaal in eigen beheer door onze technische dienst met leveranciers uit de regio. Als gezegd hebben we geen specifieke vaste route in gedachten, maar gaan we haar efficiënt inzetten bij Waterbus en Aqualiner als reserveschip, op rustiger momenten in het jaar en vooral om nieuwe routes te ontwikkelen. Onze reizigers zullen verrast zijn over de kwaliteit, de luxe uitstraling en het comfort aan boord. Want de Aqua Fox voldoet niet alleen aan alle eisen, maar lijkt eerder een luxe klein jacht dan een veerschip. En dat is precies wat we onze reizigers willen bieden,” aldus directeur Gerbrand Schutten

Testen
De komende weken worden de laatste werkzaamheden verricht, waarna de testvaarten worden uitgevoerd op de diverse bestaande en potentieel nieuwe verbindingen. Vanaf februari verwacht Aquabus het schip dan in te kunnen gaan zetten.

Nieuwe plannen
Op de verbindingen van Waterbus in de Drechtsteden en tussen Dordrecht en Rotterdam alsmede die van Aqualiner tussen Rotterdam en Heijplaat-RDM Campus, worden jaarlijks zo’n 1,7 miljoen reizigers vervoerd. Aquabus kijkt daarnaast met de opdrachtgevers provincie Zuid-Holland, de Drechtsteden en het Havenbedrijf Rotterdam concreet naar nieuwe verbindingen in de regio Rotterdam, tussen Krimpen a/d IJssel en de Erasmusbrug en bijvoorbeeld naar Schiedam. Maar ook een directe verbinding tussen Werelderfgoed Kinderdijk, de Biesbosch en aansluiting op de veerdienst Gorinchem staan op het verlanglijstje.

Tewaterlating Aqua Fox, foto 2 - Boven het water [Desktop Resolutie]

Tewaterlating Aqua Fox, foto 1 - Dhr Sjoerd Veerman als kraanmachinst [Desktop Resolutie]

Deel dit bericht via...