kat1ALBLASSERDAM – Een kat uit Den Haag is in de nacht van dinsdag op woensdag 16 januari klem komen te zitten onder een blokhut in een tuin langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. Een bewoonster van een van de dijkwoningen hoorde in de nacht een raar geluid, maar kon niets ontdekken. In de ochtend hoorde zij gekrijs in haar achtertuin. Niet veel later ontdekte de vrouw dat een kat onder een blokhut zat en dat het dier niet meer weg kon.

Gat graven
De brandweer moest er aan te pas komen om de viervoeter te bevrijden. Dit werd gedaan door een gat te graven bij de blokhut. Na de redding is de kat met een dierenambulance meegenomen. Het dier was namelijk gewond geraakt, doordat het met een voorpoot door het riempje om de nek was geschoten. Hierdoor ontstond een wond bij de oksel. Een dierenarts zal de viervoeter zo snel mogelijk opereren.

Beschutting
Hoe de twee jaar oude kat exact onder de blokhut is beland, is niet bekend. Het lijkt er op dat het beest beschutting gezocht heeft tegen de kou.

Haagse kat
Na het uitlezen van de chip bleek dat kat al vanaf begin december in Den Haag wordt vermist. “De vraag is hoe zo’n dier in Alblasserdam terecht is gekomen. Misschien heeft hij in een transportauto gezeten of onder een motorkap. Of hij is door iemand meegenomen. Het zou zomaar kunnen. De eigenaresse is met gezwinde spoed naar de Kattenmand gekomen en heeft het dier meegenomen. Ze is erg blij dat ‘ie gevonden is,” aldus Nel Pelikaan van dierenasiel De Kattenmand.